Feliz Año Nuevo! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Nic, Christine, Robyn en Mare - WaarBenJij.nu Feliz Año Nuevo! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Nic, Christine, Robyn en Mare - WaarBenJij.nu

Feliz Año Nuevo!

Door: Nic, Christine & Robyn

Blijf op de hoogte en volg Nic, Christine, Robyn en Mare

02 Januari 2010 | Argentinië, Buenos Aires

Vanuit Argentinie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Onze reis door Argentinie, Chili en Uruguay begint in Buenos Aires. Na een vliegreis via Parijs komen we op 30 december aan op de luchthaven van Buenos Aires. Het wachten bij de douane duurt bijna een uur en daarna nog wachten op een taxi die ons naar het centrum van de stad zal brengen. We logeren in hotel Telmho aan de Plaza Dorrego in de wijk San Telmo. In deze wijk zijn veel antiekwinkeltjes. We kijken met onze kamer uit op het plein Dorrego. Hier wordt elke dag de Tango gedanst en zitten de terrassen vol.

Na een rustige dag is de laatste dag van 2009 aangebroken. Wij zijn vandaag een aantal bekende gebouwen en plaatsen in Buenos Aires gaan bekijken. Op oudejaarsdag is het voor argentijns kantoorpersoneel traditie om alle papieren en agendavullingen in snippers uit het raam te gooien. Dit zorgt voor een mooi tafereel in de straten met de hoge kantoorpanden.
In de haven gaan we op een oude driemaster (zeilschip). Robyn vindt het erg leuk om op alle ladders en verdiepingen te klimmen en te kijken naar dit oude schip. Na de lange wandeling door de stad gaan we even uitrusten op de hotelkamer.
Later op de avond zullen we op het plein voor het hotel een maaltijd nuttigen. Het hele plein is ingericht op deze feestelijke avond op gasten die een compleet programma voorgeschoteld krijgen. Een tangoshow, Flamenco-dans en een 5 gangen diner. Wij nemen alleen een hoofdgerecht. De lokale uitbater probeert nog een slaatje te slaan uit ons, maar dat is niet helemaal gelukt!
Om 24.00 uur is er vuurwerk op het plein, maar Robyn wil lekker doorslapen. De hele nacht en vroege ochtend is het erg onrustig op het plein. Tot 7 uur is er luide muziek en zijn er feestende mensen.
Na een lekker ontbijt gaan we op nieuwjaarsdag een wandeling maken in een stadspark. Hier is het een drukte van belang omdat alle deelnemers van de rally Parijs-Dakar zich hier verzamelen en het publiek de auto's kan bekijken. Vandaag start de rally en dit jaar is de race wederom in Argentinie en Chili. De publieke belangstelling is groot, er zijn wel 250.000 mensen op de been en het is dan ook een drukke boel in de stad.
In de middag bezoeken we een oude volksbuurt in het oude havengebied waar veel mooie panden zijn in diverse kleuren. Deze arbeiderswoningen zijn allemaal gemaakt van golfplaten. Na een drukke dag is het nu vroeg naar bed.
Morgen gaan we naar een bibliotheek in een oud theater en daarna naar een groot winkelcentrum. Zondag gaan we heel vroeg weg uit Buenos Aires dus dat wordt vroeg opstaan en morgenavond de koffers pakken. De bestemming: Peninsula Valdes.

Groeten van ons

• 02 Januari 2010 - 07:51

Olga Y Ted:

¡Muy divertido, bailar el Tango en Buenos Aires!
    Saludos y prospero año nuevo para todos.

• 02 Januari 2010 - 08:35

Nathalie:

dat ziet er al weer erg zomers uit!leuk zeg! ben benieuwd naar alle reisverhalen. Hier gaat het erg hard vriezen dus we gaan snel de schaatsn onderbinden volgende week!

• 02 Januari 2010 - 11:14

Manon-Koen C.s.:

Beste familie Stassen-Houbiers! Vanuit een besneeuwd Vught de beste wensen voor 2010. Wij 'zuchten' onder de koude, zo te zien genieten jullie van de warmte. We wensen jullie veel reisplezier in Argentinië en volgen jullie verslagen op de voet!

Groeten van Manon, Koen, Anja en Harry

• 02 Januari 2010 - 11:19

Edwin:

Ziet er goed uit allemaal. Heel veel plezier gewenst op jullie reis! Wij steken gewoon de haard aan....

• 02 Januari 2010 - 12:45

Eduard & Marja:

Vanuit een heerlijk zonnig Curaçao wensen wij jullie een prachtige vakantie, een gezond en leuk 2010!
    Mooi verslag, leuk om te lezen! Geniet ervan!
    Hartelijke groeten!!

• 02 Januari 2010 - 12:45

Marijn:

lieve Robyn,

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,dat ijsje ziet er lekker uit! mmmmmmm Wij hebben ander ijs (al is het nog niet dik genoeg om op te schaatsen). Gisteren heb ik al wel op de straat geschaatst met jouw schaatsen! De sneeuw was in een laag "ijs" veranderd :-)

groetjes ook van Noor!

• 02 Januari 2010 - 14:00

Eric:

Heej, lekker warm daar. En wat wordt Robyn groot! Geniet!
    Groeten en gelukkig nieuwjaar!

• 03 Januari 2010 - 01:42

Tim & Bice:

Enjoy the Malbec wine. One of the better affordable ones these days in Canada and very popular. Hugs to Robyn and hope to take her sailing one of these years

• 04 Januari 2010 - 12:53

Mariska Terwoert:

Hoi,
    Jullie ook 'n spetterend 2010 gewenst. En een goed begin is het halve werk dus dat gaat vast wel goed komen bij jullie. Met al die snippers papier door de lucht lijkt het net alsof het bij jullie toch ook nog een beetje sneeuwt! Even ter info...het is hier 40 graden kouder...
    Veel plezier daar!

Groetjes Mariska

• 05 Januari 2010 - 07:52

PAP:

Hoi Christine, proficiat met je verjaardag! Fijne dag en dikke zoen voor allemaal
    Puck, Ankie en Patrick

• 05 Januari 2010 - 09:54

Brigitte:

Zo cool!! Maar ook van Harte Gefeliciteerd!!!
    Hele fijne dag en dikke zoen van Brigitte en fam.

• 05 Januari 2010 - 13:00

Shuchen:

Ha Christine,

Gefeliciteerd met je verjaardag! En de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar daar in het verre Argentinie.
    Ziet er geweldig uit op de foto's, heetft Robyn het naar haar zin?
    Ik hoop dat jullie een heerlijke en relaxte tijd hebben.
    Hier in Amsterdam is het weer gaan sneeuwen en koud, dus geniet ervan!

Veel liefs,
    Shuchen

• 05 Januari 2010 - 20:06

Nathalie+jeroen:

gefelicteerd! aan de temperatuur te zien wordt het een verjaardagsijstaart!

nathalie en jeroen

• 05 Januari 2010 - 20:33

Greet :

Da's gaaf zeg! Ik had m'n verjaardag ook wel in Argentinie willen vieren....
    Goede reis verder en ik volg jullie verslagen met belangstelling!

Greet

• 06 Januari 2010 - 07:09

Olga En Ted:

die verjaardag natuurlijk wéér niet op tijd aan gedacht. ¡nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst! We zullen ook maar taart gaan eten vandaag, ook voor de verjaardag van de spaanse koning die wij altijd blijven eren, en vanwege de andere drie koningen. hier krijgen de kinderen op 6 januari de cadeaux, niet zozeer met kerstmis.
    ¿gaan jullie ook nog naar die watervallen op het drielandenpunt met Brazilië en Urugay?